Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι φάτνες του αιώνα μας

Πήραν τη ζωή τους, τα ρούχα που φορούσαν, το παιδί, το φόβο στο βλέμμα, την απελπισία στην ψυχή και κάπου στο βάθος μία ελπίδα. Είναι πολλοί οι … Ηρώδες που τους κυνηγούν. Οι φάτνες του αιώνα μας δεν έχουν άστρο φωτεινό, δεν έχουν μάγους με δώρα, δεν έχουν ζεστασιά και δεν έχουν Μεσσία.

Περισσότερα...

Έρευνα σοκ: Οι φτωχοί πλήρωσαν 337% περισσότερους φόρους!

«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler.

Περισσότερα...

Διαλύει το success story η ΕΛΣΤΑΤ –Σε κίνδυνο φτώχειας το 35,7% του πληθυσμού

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία 3.903.800 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.
 
Τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη καταλαμβάνει η Ελλάδα στον πίνακα του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό με 35,7% του πληθυσμού να αντιμετωπίζει το φάσμα της φτώχειας, πίσω από την Βουλγαρία όπου το 48% του πληθυσμού αντιμετωπίζει αντίστοιχο κίνδυνο.

Περισσότερα...

Έκθεση-γροθιά: 6,3 εκατομμύρια Έλληνες απειλούνται από τη φτώχεια -Απέτυχαν οι πολιτικές προστασίας

Στοιχεία-σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά καταγράφει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία περίπου 6,3 εκατομμύρια Έλληνες απειλούνται από τη φτώχεια.

Σύμφωνα με την έκθεση περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ακόμη 3,8 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια.

Περισσότερα...

Οι Έλληνες δίνουν όσο-όσο σπίτια και εξοχικά για να γλιτώσουν το φόρο ακινήτων

Πωλητήριο βάζουν πολλοί Έλληνες στην ακίνητη περιουσία τους και μάλιστα σε τιμές κάτω από την αντικειμενική αξία των ακινήτων προκειμένου να απαλλαγούν από τους φόρους. Πρόκειται για ένα κύμα χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν ενοικιαστή και είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να πληρώνουν τους φόρους.

Περισσότερα...

Κατάλογος