Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απόφαση Δικαστηρίου Ε.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2016 η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των προδικαστικών ερωτημάτων που είχε απευθύνει το ΣτΕ, σχετικά με την συμβατότητα της Εθνικής Νομοθεσίας για τον έλεγχο των ομαδικών απολύσεων προς το Δίκαιο της Ένωσης, μετά από αίτηση που είχε καταθέσει η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ με αφορμή την μη έγκριση του σχεδίου των ομαδικών απολύσεων τον Απρίλιο του 2013 από τον τότε Υπουργό Εργασίας.
H απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τις όποιες δικαιολογημένες αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις θα μπορούσε να διατυπώσει ο κόσμος της εργασίας σε επιμέρους διαπιστώσεις της, είναι βέβαιο ότι δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες επιχειρηματικών κύκλων - και όχι μόνο – για πλήρη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων.

Περισσότερα...

Διευθύνων σύμβουλος Lafarge - Δ.Ν.Τ.

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών όπου αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της πολυεθνικής LAFARGE και ιδιαίτερα οι σχέσεις του τότε διευθύνοντα σύμβουλού της στην Ελλάδα PierreDeleplanque  με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να «περάσουν» στο Μνημόνιο οι θέσεις της γαλλικής πολυεθνικής για τις επιδιωκόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, θα θέλαμε να προσθέσουμε ένα ακόμη στοιχείο από τη δική μας «γνωριμία» με τον εν λόγω κύριο προς επιβεβαίωση των όσων αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα.

Περισσότερα...

Συγκέντρωση Συμπαράστασης

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Συνάδελφοι και Συμπολίτες

Πριν 42 μήνες (26-3-2013) η πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ,  προφασιζόμενη την μειωμένη ζήτηση στην αγορά τσιμέντου, χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας και διέκοψε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του ύστερα από 87 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας, υποβάλλοντας  ταυτόχρονα για έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας σχέδιο ομαδικών απολύσεων.

Περισσότερα...

Συνέλευση 20 Σεπτ. 2016

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Μετά από πολύμηνες αναβολές, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 ώρα 9π.μ. στο Πρωτοδικείο της Χαλκίδας, θα συζητηθούν τελικά οι αγωγές για την ακύρωση των απολύσεων που πραγματοποίησε η LAFARGE στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, από τον Αύγουστο του 2014 έως και τον Ιούλιο του 2015.

Με αφορμή αυτήν την τόσο σημαντική για το μέλλον μας δίκη, το Δ.Σ. του σωματείου μας συγκαλεί Έκτακτη  Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 ώρα 10π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέμα:

Ενημέρωση και οργάνωση της παρουσίας μας στο χώρο των Δικαστηρίων.

       

Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κούκουρας Ηλίας                                                          Τραγουλιάς Παναγιώτης

Παράσταση Σωματείου στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 26/3/2013, η πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας και την απόλυση των εργαζομένων του.

Προς τούτο, υπέβαλε αίτημα προς τον Υπουργό Εργασίας για την έγκριση σχεδίου ομαδικών απολύσεων 229 εργαζομένων.

Περισσότερα...

Κατάλογος