Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Έρχεται νέος νόμος για ομαδικές απολύσεις και αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων

Εφη Αχτσιόγλου υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

«Οι διαφορές με τους Θεσμούς θα γεφυρωθούν, εφόσον γίνει κατανοητό ότι οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου θα πρέπει να εφαρμόζονται και στην Ελλάδα... Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο εξαίρεσής της». Το μήνυμα αυτό στέλνει, μέσω της «Ημερησίας», η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου προαναγγέλλοντας για το 2017 μέτρα προστασίας των εργαζομένων όχι μόνο από τις ομαδικές απολύσεις (που είναι σε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς μετά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου) αλλά και από τις αναδιαρθρώσεις των επιχειρήσεων.

Συνέντευξη στον Γιώργο Γάτο

Περισσότερα...

Μειώσεις - σοκ έως 45% στις νέες συντάξεις: Δείτε παραδείγματα για τις μεγάλες ανατροπές

Οι χαμηλόμισθοι με λίγα χρόνια ασφάλισης, όσοι βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη και οι ήδη συνταξιούχοι είναι οι τρεις κατηγορίες που θίγονται περισσότερο από τα πρώτα μέτρα της μεγάλης αλλαγής του Ασφαλιστικού, η οποία ξεκίνησε με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη, συνεχίζεται με δεύτερο «πακέτο» την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι ανατροπές -μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων- «αγγίζουν» ακόμη και όσους είχαν υποβάλει από τις αρχές του 2015 αίτηση για να συνταξιοδοτηθούν. Και όλες έχουν στόχο να μειώσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τη συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού ελλείψει... χρημάτων.

Περισσότερα...

Συνάντηση υπουργού ΠΑΠΕΝ με την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, παρουσία των γενικών γραμματέων, Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιου και Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου, καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Στέφανου Μπασινά, είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Ηλίας Κούκουρας και ο Γ.Γ. Παναγιώτης Τραγουλιάς, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις συνεχιζόμενες, από τον Απρίλιο του 2013, απολύσεις στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας που είχαν ως αποτέλεσμα την αδρανοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, έθεσαν ερωτήματα αναφορικά με την επαναλειτουργία τόσο του εργοστασίου όσων και των γειτονικών λατομείων, αλλά και τις πραγματικές προθέσεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας "Lafarge”, καθώς διαπιστώνουν ότι στην περιοχή του λιμανιού προωθούνται άλλες δράσεις.

Περισσότερα...

Eurostat: Κατά 14% μειώθηκε ο ελάχιστος μισθός στην Ελλάδα το 2015 σε σχέση με το 2008

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες στην Πορτογαλία ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 19% (από 497 σε 589 ευρώ) και στην Ιρλανδία παρέμεινε αμέταβλητος στα 1.462 ευρώ την ίδια περίοδο.

Περισσότερα...

Διαπλοκή Σαμαρά-Υπ. Εργασίας και Τρόϊκα για ομαδικές απολύσεις σε ΑΓΕΤ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Αναδημοσιεύουμε ορισμένες σελίδες του περιοδικού HOT DOC που αποκαλύπτουν την διαπλοκή του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με την Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη και την Τρόϊκα  για τις ομαδικές απολύσεις σε ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ  και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΊΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατάλογος